Uns 470 alumnes de secundària participen en la jornada Adapta’t a l’Esport de la Setmana de les Capacitats

Al llarg del matí nois i noies practicaran diversos esports amb la voluntat de fomentar l’empatia i entendre la diversitat funcional

Fotografia grupal de la jornada Adapta’t a l’Esport

Aproximadament 470 alumnes de 2n d’ESO dels instituts de Valls participen aquest matí de dimecres, 29 de novembre, en la jornada Adapta’t a l’Esport, dins de la Setmana de les Capacitats, per viure en primera persona com és practicar un esport com si patissin alguna diversitat funcional.

Dividits en grups, han practicat diversos esports com futbol, voleibol, bàsquet, tennis taula, entre d’altres, a les diferents instal·lacions esportives del Vilar. Aquest és un dels dies més importants de la Setmana de les Capacitats, “una trobada on es fa evident que tot és possible”, ha exposat la regidora d’Acció Social i Comunitària, Dèbora Fernández.

Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, que també ha assistit a l’obertura de la jornada, ha expressat que aquestes iniciatives són “formidables”, afegint que un dels reptes que tenen en el món de l’esport escolar i jove és com començar a introduir les persones amb diversitat funcional:

“Volem que juguin junts amb els altres i això ens obligarà a fer canvis de reglaments i moltes coses que ens haurem de plantejar per a la temporada vinent, i aquestes jornades ajuden molt a veure com fer-ho”.

També ha volgut emfatitzar que d’aquesta manera els joves també aprenen a posar-se al lloc de l’altre, fet que crea un sentiment d’empatia molt gran, el més important de tot.

Per la seva part el regidor d’Esports, Enric Garcia, també ha assenyalat com “un orgull” poder organitzar un any més aquesta jornada, gràcies també a la col·laboració de tots els centres educatius i entitats que hi han participat.

Font:https://www.elvallenc.cat