Els reusencs van superar la fase prèvia que es va disputar a Reus, i es jugaran l’ascens a Puertollano.

El Club Esportiu Costa Daurada vol assolir la temporada perfecta amb un ascens a la Primera Divisió Nacional de bàsquet en cadira de rodes. Entre les competicions de la Federació Catalana i Espanyola, l’entitat ha guanyat els vint-i-cinc partits que ha disputat. Aquest cap de setmana, el club ha jugat la lligueta prèvia a la fase d’ascens, on es va imposar al Calvià de les Illes Balears, al Tenerife i al Bàsquet Girona.

Tot plegat fa que, esportivament parlant, el Costa Daurada sigui el principal favorit per obtenir l’ascens de categoria. Una promoció que, si es produeix, és gairebé impossible d’assumir econòmicament pel club. «Hauria de sortir algú que ens digués: va, sou campions d’Espanya i us donem suport«, expressa l’entrenador del club Manel Seva. Assegura que «els viatges són més llargs, i hi ha més equips«, i que, «ni sense reforços seria viable».

Els mateixos jugadors expressen la seva frustració per no poder aconseguir un ascens per motius econòmics. El capità Xavier Vendrell explica que «veure que per la manca econòmica no podem pujar, és frustrant«.

No només és bàsquet

El Costa Daurada no és només un equip de bàsquet. És una entitat que juga un paper rellevant en la societat, tal com subratlla Vendrell. «Fem una tasca social que és molt important«, diu. «Reinsertem nous accidentats que venen al club sense ganes de viure» i recalquen que «aquesta tasca hauria de tenir més suport».

Cap a Puertollano

La fase d’ascens a la Primera Divisió Nacional es jugarà a Puertollano el cap de setmana del 28 i 29 de maig. Precisament, el rival dels reusencs a les semifinals seran els locals. En cas de victòria, jugarien la final contra el guanyador del Cludemi d’Almeria i el Calvià balear. El campió puja de categoria, mentre que el segon tindrà una repesca amb un equip de Primera.

Font: https://www.canalreustv.cat